21.04.15 г.

Размишляванки за белия лист и малките вселени!Понякога нямаш никакъв контрол над настроенията си. Веднъж си весел без да знаеш защо, друг път си тъжен пак по същата причина или поради липсата на такава. Това звучи като обяснение за теб, всъщност е за мен, но просто си мисля, че всеки може да се припознае. Седнах да пиша без да зная какво точно искам да извадя от себе си. Пред мен се облещи белият лист. И ми стана леко развълнувано. Освен, че е просто целулозен продукт направен от бивш дървесен вид, белият лист е и универсално платно, върху което да изрисуваш, да надраскаш, да скицираш, да изпишеш, да оцветиш, да намачкаш, с две думи - да илюстрираш душата си. Една малка сцена, на която може да изобразиш голямото си сърце. Сцената, на която всяка постановка може да бъде със заглавие  – „Душевен ексхибиционизъм” и всяка една ще е коренно различна от всяка друга, макар и с видимо сходен сценарий. На прима виста ми дойде да си представя как седим 23-ма човека и пред всеки от нас има бял лист, на който биваме помолени да нарисуваме кръг. И ние го правим. После се събираме заедно с листата си и виждаме точно 23 различни кръга. Защото днес един се е събудил по-рано и е нарисувал слънце, друг е ял грах и е нарисувал малко зелено кръгче, трети няма да издържи и ще превърне кръгчето си в смайли, този до него е по-прецизен, за това ще извади пет стотинки от джоба си и ще изрисува контура им, аз ще подам моят лист, на която съм нарисувал елипса, 22-та кръга ще ме погледнат въпросително и ще ми кажат, че елипсата не е кръг, пък аз ще им отвърна, че ако погледнеш халбата с бира отгоре си е абсолютен кръг, но ако си полегнеш блажено до нея кръгът просто малко се сплесква, но това не значи, че вече не е кръг, а просто че си е сменил перспективата. :0)))

Един мой приятел като се напие през две минути ми споделя (без видима причина) ” – Всеки човек, Блу, е една малка вселена”. И е прав, и без да е пил.


Най, ама най-хубавото на белия лист е, че действа мотивиращо и при муза - и при липса на такава.Наздраве за всяка малка вселена и за всеки бял лист. :0))))

Няма коментари:

Публикуване на коментар